Tsau! 

Minu fitnessi teekond sai alguse detsembris 2013, kui hakkasin endale treenerit otsima. Kuna tol ajal oli fitness juba päris populaarne siin Soomes, siis treenereid oli tekkinud juba omajagu. Valiku tegin tegelikult üllatavalt kiirelt kuna leidsin treeneri, kelle õpilased olid saavutanud korralikke tulemusi ning tekkis kohe tunne, et tema on see õige.  Ja üks kriteerium oli mulle ka see, et ma tahtsin omale meestreenerit, kuna mehed on ikka natukene “karmimad” treenerina. 

Mu esimene kohtumine treeneriga oli veebruaris 2014 ja ta ütles juba siis, et mu keha sobib rohkem body kui bikiini fitnessi. Miks ma siis ikkagi võistlesin bikiini fitnessis? Süü oli äärmiselt lihtne, ma tahtsin juba sügisel 2014 lavale minna ning oli hea niiöelda kuskilt alustada. Niiet esimene hooaeg mööduski mul bikiini fitnessi kategoorias. Esimese võistlushooaja tulemused olid täitsa head, Soome meistrivõistluste poolfinaalis 5.koht ja Meistrivõistlustel 7.koht. Peale võistlust uurisin kohtunikelt tagasisidet mu võistlusvormi kohta ja öeldi, et kõhulihased ja ülakeha on natukene liiga võimsad bikiini fitnessi jaoks (tol ajal). Alguses tuli tunne, et teed trenni ja näed vaeva ja siis võistlustel öeldakse, et oled liiga võimas.. Aga selle jaoks ongi tehtud erinevaid kategooriaid ning seetõttu astusin ka mina sammu edasi ning suundusin body fitnessi. Ja õnneks on juba päris palju kategooriaid mille vahel valida ning igaüks leiab kindlasti endale selle sobiva. 

Praegu võin käsi südamel öelda, et ma olen nii rahul tol ajal tehtud otsusega, et võistelda body fitnessis. Enam ei pea trennides tagasihoidma ning nüüd saan arendada just seda täiuslikku body fitnessi keha. Body fitnessi juures meeldib mulle ka selle kategooria olek võistluslaval. Poseerimised on konkreetsed ning ei ole sellist üleliigset “võimlemist”. 

Minu arvamus ja kogemus bikiini fitnessist? Tänapäeva bikiini fitness on minu meelest minemas õigesse suunda ning maailmatippudel on tõesti näha korralikult lihaseid. Mulle endale meeldib, kui naisel on lisaks tuharalihastele veel seljalihaseid, kõhulihaseid jne. Eelkõige see, et lihased on proportsioonis. Kui vaatada maailma Pro tasemel bikiini fitnessi võistlejaid, siis neil on kohati lihaseid juba rohkem kui mõnel body fitnessi võistlejatel. 

Nädalavahetus tuleb jälle väga põnev, kuna lendan homme Stockholmi Better Bodies’i tiimipäevale. Kirjutan sellest nädalavahetusest kindlasti ka siia. 

Mõnusat nädalavahetust ja tugevaid treeninguid, 
Liis <3 

BIKIINI FITNESS 

BODY FITNESS